miércoles, 6 de agosto de 2014

Test i norsk- høyere nivå

Test i norsk- høyere nivå, også kalt Bergenstesten, er en frittstående ferdighetsprøve i norsk som andrespråk. Testen skal måle ferdigheter som svarer til nivåer B2 og C1 i Det felles europeiske rammeverket.
 Test i norsk-høyere nivå er godkjent som dokumentasjon på norskferdigheter av universiteter og høgskoler i Norge på linje med norsk fra videregående skole, Universitetenes Trinn 3-eksamen og høgskolene årstudium i norsk.
 Testen bli utvikles ved norsk språketest, som er samarbeidet mellom Universitetet i Bergen og Studieforbundet-Folkeuniversitetet. Det finnes en skriflig test og en muntlig test. Dette er separate tester som tas uavhengig av hverandre.
  Den muntlige testen inneholder oppgaver i muntlig presentasjon, argumentasjon og samtale. Den skirftlige testen inneholde oppgaver i lesefortåelse, skriflig produksjon og grammatikk, ord og uttrykk.
  I tillegg er det to delprøver i lyttefortåelse, delprøve 2 og 3.  Selv om lytteferdighet, er disse delprøvene inkludert i den skriftlige testen fordi oppgavene innebærer lesing-skriving.

Den skriflige testen blir arrangert tre ganger i året på følgente steder (dersom det er nok påmeldte):


Oslo
Sandefjord
Virkeland
Stavanger
Bergen
Ålesund
Trondheim
Trømso
Alta



 Ekstra teststeder til avviklingen i april-mai (dersom det er nok påmeldte):
Fredrikstad
Hamar
Bødo
Harstad
Kirkenes
Det er også mulig å ta testen i utlandet ved avviklingen i april-mai.

No hay comentarios:

Publicar un comentario